Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Sušení ovoce, zeleniny a hub

22.07.2019

Sušte pouze čisté a nezávadné ovoce, zeleninu, houby či bylinky. Sušit můžete přímo na roštu, stačí na něj položit pečící papír, nebo můžete sušit i na plechu. Taktéž je lepší s pečícím papírem.
Pokud je ovoce či zelena větší, nakrájte je na stejně velké kousky či plátky. Eventuelně je vypeckujte. Dbejte na to, aby ovoce, zelenina či houby na sobě neležely. Sušit můžete i nastrouhanou zeleninu, kterou si napřed blanšírujete (trošku povaříte ve vroucí vodě a následně schladíte studenou vodou). Nechte dobře okapat a pak ji rovnoměrně rozložte na pečící papír.

Sušit můžete na několika úrovních, tudíž se vám do trouby vlezou i dva plechy. Můžete zapnout přímo program sušení, pokud jej vaše trouba má, nebo stačí horký vzduch.
Hodně šťavnaté ovoce a zeleninu několikrát obraťte, stejně tak i houby.

Čím budete mít kousky a plátky menší a tenší, tím se zkracuje doba sušení a tím bude sušená potrevina aromatičtější.

A kolik na troubě nastavit?
Jablka - kroužky cca 3mm silné, 80C, 6-8h
Švestky, meruňky - 80C, 8-10h
Kořenová zelenina nastrouhaná a oblanšírovaná - 80C, 6-9h
Rajčata - 80C, 5-6h (záleží jak velká jsou)
Houby na plátky - 60C, 6-8h
Bylinky - 60C, 2-6h

Časy jsou orientační, záleží na tom kolik surovin máte na plechu, jak moc jsou šťavnaté. Vždy sušení kontrolujte.