Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Parní trouby AEG a jejich funkce

06.12.2021

Budete vařit jako profesionál – od křupavého kuřátka, přes propečené koleno, šťavnatou rybu až po krásně nakynutý chléb a koláče. Zelenina bude uvnitř vláčná a šťavnatá a na skus křupavá. Vaše kulinářské zážitky se posunou do úplně jiných výšin. A až svoje přátele pozvete na kachní prsa metodou sous-vide, nebudou věřit, že jste pohoštění připravili doma ve vaší troubě. Navíc obsluha a údržba parní trouby je velice snadná a zabere vám pár minut. 

Rádi vám nyní představíme funkce, které parní trouby AEG mají.

Funkce Sous-Vide
Profesionální kuchaři již dlouho přecházejí na vaření Sous-Vide, aby dosáhli dokonalých a konzistentních výsledků. A tuto metodu nyní přinášejí trouby AEG i do vašich domovů. Se Sous-Vide vytvoříte pokrmy, které předčí vaše očekávání.
Sous-Vide. Co to vlastně je? Zjednodušeně jde o metodu vaření v páře při konstantní teplotě a ve vakuově utěsněných sáčcích. Tato technologie, která se používá v nejlepších restauracích, dodává pokrmům bezkonkurenční konzistenci a zároveň zabraňuje vysušení. Pokrmy si zachovají svoji barvu, chuť, vitamíny a výživové látky.

Funkce Steamify®
S parní troubou AEG získáte pokaždé lahodnou chuť, po které toužíte. Stačí použít funkci Steamify® a trouba zvolí správnou úroveň páry pro váš pokrm. Vařte lépe a bez námahy s pomocí páry.  

SteamBake
Pouhým stisknutím tlačítka naše multifunkční trouba s funkcí SteamBake přidá do pečení správnou dávku páry. Pečivo bude nadýchanější a kůrčička křupavější.

SteamPro
Umožňují využít páru při vaření, pečení, grilování sous-vide.

Funkce Plná pára
S funkcí Plná pára snadno uvaříte zdravé a chutné pokrmy. Čistá pára je ideální pro přípravu delikátních ryb, rýže, kuskusu nebo zeleniny. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte sadu parního nádobí AEG Deluxe Set. Čistě parní trouby dosahují maximální teploty 100 °C a na jídlo působí 100% vlhkost. Tyto trouby nenabízejí standardní funkce konvekční trouby.

Kombinovaná pára
Trouba SteamPro nabízí 3 programy kombinující páru a horký vzduch pro přípravu nejrůznějších pokrmů. Vysoká pára je určena pro jemné dezerty, střední pára je ideální pro dušená jídla a nákypy, zatímco nízká pára pro pečeně a zeleninu. Pro snazší výběr správného stupně páry použijte funkci Steamify®.

CookView®
S vestavěnou kamerou CookView® už vám nic neunikne. Inovativní technologie přenáší živý obraz z trouby na váš mobilní telefon, abyste nemuseli věčně postávat u dvířek trouby. Místo toho se můžete soustředit na přípravu dokonalé omáčky nebo přílohy. O chuť je postaráno.

Dotykový ovládací displej EXCite+
Pomocí TFT displeje EXCite+ s ovládacím kolečkem můžete přesně a snadno nastavit teplotu trouby, procházet programy, vybírat funkce, a dokonce získávat aktualizace softwaru trouby prostřednictvím Wi-Fi. To vše díky otočnému kolečku a digitálnímu displeji.

Teplotní sonda
Jedná se o snadný způsob, jak sledovat teplotu ve středu potravin. Nastavte požadovaný stupeň propečení a teplotní sonda troubu automaticky vypne. Využijete ji nejen při přípravě steaků, ale také při pečení kuřete, lososa, koláčů aj.

Gril
Grilování je snadný způsob, jak pokrmy opékat do krásně křupavé kůrčičky. Velkou vymožeností je trouba se samostatným grilem. Díky němu získáte více prostoru pro přípravu větších pokrmů.

Rychlé předehřátí
Ušetřete čas díky funkci rychlého předehřátí. Díky ní se trouba v krátkém čase zahřeje na požadovanou teplotu, takže můžete začít vařit dříve.

Ohřev talířů
Máte velkou rodinu? Chystá se k vám na večírek spousta hostů? Díky funkci ohřevu talířů můžete snadno nahřát hromadu talířů. Program využívá ventilátor a topné těleso kolem ventilátoru. Jídlo tak zůstane po naservírování na talíře déle teplé.

Dvířka s technologií SoftClosing
Když vaříme, všichni máme tendenci k multitaskingu a snadno zapomeneme tiše zavřít dvířka trouby, takže se po celé kuchyni rozlehne hlasité bouchnutí. Díky technologii SoftClosing se dvířka trouby vždy zavřou tiše a jemně.

Rozmrazování
Tato funkce představuje snadnější a rychlejší způsob rozmrazování potravin, jako je ovoce a zelenina. Časovač umožňuje nastavit dobu rozmrazování, která závisí na hmotnosti nebo velikosti potravin.

Pomalé vaření
Pomalé vaření je zdravý a chutný způsob přípravy jídel. Umožňuje zachovat v surovinách více živin, maso je křehké a kořenová více změkne.  

Funkce Pizza
Ať už ji připravujete se sýrem a rajčatovou omáčkou, nebo chcete být odvážní a přidáte ananas… Funkce Pizza poskytuje skvělou kombinaci tepla, takže náplň bude jemně propečená a těsto křupavé.

Kynutí těsta
Mnoho parních trub má užitečnou funkci pro pečení chleba, která uvolňuje správné množství páry, aby byl povrch chleba pružný a těsto mohlo déle kynout, což vám pomůže dosáhnout lahodných výsledků.

Aplikace My AEG Kitchen
Dobu pečení a nastavenou teplotu můžete ovládat na dálku. Užívejte si výhody dokonalé kontroly a možnosti přizpůsobit si parametry pečení odkudkoliv v domácnosti. Navíc díky aplikaci My AEG Kitchen získáte užitečné rady a spoustu inspirace.

Čištění trouby
Pyrolytické samočištění
Pyrolytické trouby se zahřejí na teplotu až 500 °C a promění nečistoty na jemný popel, který snadno setřete vlhkou utěrkou.

Katalytické čištění
Katalytická vložka usnadňuje čištění tím, že absorbuje nečistoty. Při každém zahřátí trouby na teplotu 200 °C nebo vyšší tuk zoxiduje a vnitřek trouby zůstane čistý. Katalytické vložky časem ztrácejí svou čisticí účinnost a do trouby se dodávají ve dvou variantách: vyměnitelné a nevyměnitelné. Pokud trouba disponuje pouze nevyměnitelnými katalytickými vložkami, budete ji muset vyměnit za novou, jakmile ztratí svou účinnost.

Čištění AquaClean
Udržujte troubu v přirozené čistotě pomocí páry, kterou vytváří vlhkost uvnitř trouby.

Parní čištění
Parní čištění je vestavěný čisticí program v parních troubách, který vám připomene, kdy je čas na čištění. Vyberte si z různých možností a trouba udělá práci za vás.

Bezpečnost v kuchyni a ochrana dětí
Funkce dětského zámku, díky níž můžete nastavit kód, který se musí správně zadat, aby se trouba aktivovala. Bezpečná jsou i dvířka trub. Lze se jich dotýkat, i když je trouba v provozu. A v neposlední řadě je tu pyrolytická bezpečnostní funkce, která uzamkne dvířka trouby, jakmile je při pyrolytickém čištění dosaženo určité teploty.

Konvenční trouba používá pouze horní a spodní topné těleso. To vede k tomu, že se nejrychleji ohřívá pokrm, který je nejblíže k topnému tělesu.

Konvekční trouba používá topné těleso spolu s ventilátorem, který se stará o cirkulaci vzduchu a zajišťuje, aby byl vzduch v troubě rovnoměrně rozváděn po celém vnitřku, takže se jídlo upeče rovnoměrně.