Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Jak vyčistit kávovar

16.05.2021

Jak tedy na čištění? V následujích řádcích se dozvíte tipy, jak na to.
Možná si myslíte, že pokud máte plně automatický kávovar, že jej není potřeba vyčistit. Bohužel tomu tak není. Kávovar se sice po každém připraveném nápoji propláchne, ale to neznamená, že se čistí. Propláchnutí kávovaru bohužel nestačí k tomu, abyste si pochutnali na lahodné kávě či jiném nápoji. O kávovar se musíte starat stejně, jako se staráte o jiné spotřebiče nebo své auto.

A jak tedy na čištění?
·    Každý den vyprázdněte odkapávací misky a odpadní nádobky. Vymyjte je teplou vodou a vytřete do sucha.
·    Pokud používáte příslušenství na napěňování mléka, u toho platí dvojnásob, že se musíte o nádobku starat a vždy ji po každém dni řádně umýt a vypláchnout ji.
·    Minimálně jednou za týden (dle používání a vytížení kávovaru) vymýt i nádobku na vodu.

Jak vyčistit spařovací jednotku?
Vyjměte ji z přístroje a umyjte ji teplou vodou. Očistěte a nechte vyschnout. Uvnitř kávovaru vše vytřete vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na spařovací jednotku nikdy nepoužívejte žádné chemikálie nebo mýdlo. A jak často ji mýt? Záleží na tom kolik káv kávovar uvaří. Při vytíženosti cca 5ti káv denně je zapotřebí jednotku umýt alespoň 1x za týden.

Jak na odvápnění?
Automatické kávovary si většinou sami „řeknou“, že chtějí odvápnit. Postupujte podle pokynů na přístroji. Většinou stačí použít odvápňovací tabletu, kterou vložíte do nádobky s vodou a pak zapnete odvápnění. Dá se použít i univerzální odvápňovací prostředek. Ten podle pokynů na lahvičce také nalijete do nádobky na vodu a pak zapnete funkci odvápnění.

Jak vyčistit kávovar, aby byl hygienicky čistý?
Na to jsou určeny přímo tablety na čištění. Podle pokynů vhodíte tabletu do nádržky na vodu a spustíte program čištění.

Vodní filtr v nádobce na vodu
Tento filtr omezuje tvorbu vodního kamene uvnitř vašeho kávovaru a zlepšuje kvalitu vody. Kávovar vás sám na nutnost výměny vodního filtru upozorní hláškou na displeji.

Jak odstranit zbytky od mléka?
V případě, že milujete mléčné speciality, je potřeba provádět pravidelné čištění mléčných cest vašeho kávovaru. Mléčné tuky snadno ucpávají trysky, dochází k nahromadění zbytků a postupnému zasychání uvnitř. K tomu je určen tekucý čistící prostředek CreamCleaner NICC 705. Tento přípravek spolehlivě a jednoduše odstraní veškeré nečistoty a zaschlé zbytky mléka. CreamCleaner nezanechává žádné stopy ani zápach. Jeho použití je velmi snadné.