Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Domácí paštika a zavařené pečené maso

18.02.2019

Domácí paštika (na cca 25 skleniček od přesnídávky)

2,5kg vepřového bůčku s kostí
1,5kg vepřové plece
1kg sádla
1kg vepřových jater
1kg cibule
sůl, pepř, kmín, mleté nové koření, muškátový oříšek, 4 stroužky česneku

Bůček vykostíte a odstraníte kůži, uvaříte z nich vývar. Zbytek masa nakrájíte na kousky. Stejně tak nakrájíte i plecko a játra. Nakrájené maso dáte do pekáčku, osolíte, okmínujete, podlejete troškou vody a upečete. My jsme pekli na horkovzduch, 180C s přídavkem páry. Těsně před koncem pečení (asi 10minut) přidáte nakrájená játra. Maso a játra pomelete na masovém strojku - my jsme opět využili robot MUM. Pak přidáte vývar, osmaženou cibulku na sádle, sůl, pepř, nové koření a muškátový oříšek dle chuti, česnek. Vše pomixujte za pomocí ponorného mixéru do hladké a tekutější hmoty. Naplníte skleničky a zavaříte na 100C na 2h.

Zavařené maso ve vlastní šťávě (asi 5 sklenic)
3kg vepřového plecka
kmín, sůl, voda

Maso nakrájíte na kousky, okmínujete a posolíte, přidáte trošku vody. Upečete. Po upečení dáte do skleniček jak maso tak i výpek a zavaříte na 100C na 2h.