Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Vaření se Siemensem

31.05.2019

Začalo se rybou - původně se měl připravovat sumeček, ale byl nahrazen treskou. Tu jsme se naučili připravit v páře. Ani se nikomu nechtělo věřit, že za pouhých 8 min byla ryba hotová. K tomu orestoval na másle na Teppan Yaki jemné nudličky kořenové zeleniny a polil zeleným dresingem z bylinek.

Druhým chodem byl bůček. Ten byl připraven metodou Sous-vide. Metoda Sous-vide znamená, že se pokrm připravuje ve vakuu při velmi nízké teplotě. Bůček byl nejprve namarinovaný a dále pak připravený 12h ve vakuu. Následně byl nakrájen na plátky a opečení na Teppan Yaki. K bůčku se podával pak choi (čínské zelí), které bylo nakrájené na kousky a orestované na pánvičce. Tento pokrm byl pak přelitý omáčkou demi glace.

Výtečným chodem byla hovězí panenka s čočkou, houbami a smetanou. Naprosto úžasná kombinace. Hovězí svíčková byla namarinovaná ve vakuu, následně ji orestoval ze všech stran na Teppan Yaki a pak byla připravovaná za pomocí teplotní sondy v troubě. Teplotní sonda byla nastavena na 55C. Přílohou byla chvíli dopředu namočená čočka, ke které se přidaly houby a smetana.

Sladkou tečkou byli Waflince usmažené na Teppan Yaki, kde jsme si vyzkoušeli tzv. frying senzor - senzor na pečení. Na Teppan yaki se vleze až 12 menších waflinek, které po usmažení z obou stran se obalí ve skořicovém cukru, dozdobí tvarohem se smetanou a čerstvým ovocem.

Crem bruhle bylo připraveno ve vodní lázni v troubě, kdy se vyšlehají vejce se smetanou a vanilkovým luskem. To se v troubě upeče, konzistenci by to mělo mít jako zakysaná smetana. Následně se vršek posype třtinovým cukrem a flanbovací pistolí se z cukru vytvoří karamelová krusta. 

Vše připravoval na spotřebičích SIEMENS, řady studioLine
kompaktní trouba s plným parním ohřevem - CS858GRB7
trouba parní s mikrovlnami - CM836GPB6
trouba s plným parním ohřevem a možností vaření metodou sous-vide - HS836GVB6
varná deska - EX907KXX1E