Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Trouby SIEMENS s několika přednostmi - jak si vybrat?

23.04.2022

Pokud trochu rádi experimentujete a chcete ušetřit čas, pro vás je určena řada trub SIEMENS iQ500.
Největší předností těchto trub je funkce fastPreheat, díky které troubu rychle zahřejete a můžete pak začít péct rychleji než u obyčejné trouby, kde se těleso dlouho nahřívá.
Pomocí funkce coolStart pak můžete urychlit přípravu mražených jídel, protože jídla není třeba předehřívat. Pokrm tak bude hotový za stejný počet minut, jaký je uveden na obalu.

Trouby iQ500 se vyznačují automatickými programy. Jsou určeny pro ty, kteří si nejsou jistí tím, jak přesně se pokrmy dlouho pečou. Funkce cookControl 30 zajištuje, že trouba disponuje až 30ti automatickými programy. Jednoduše vyberte požadovaný program a zadejte hmotnost jídla - vše ostatní je automatické a trouba zajistí za vás. Nemusíte se tak trápit tím, jestli maso bude propečené nebo zelenina spálená.

Chcete zkusit péct s teplotní sondou a přiblížit se tak k profesionálům? S teplotní sondou roastingSensor budete mít pečínku řádně propečenou. Už nebudete nervózní, jestli je maso opravdu propečené i uvnitř. Troufnete si tak i na pokrmy, které považujete za složitější na přípravu. Teplotní sonda kontroluje vnitřní teplotu pečeně a dalších pokrmů přesně a spolehlivě a jakmile má jídlo tu správnou vnitřní teplotu budete upozorněni nebo se trouba přímo vypne, dle nastavení.

Díky funkci 3D horký vzduch Plus dosáhnete při pečení vždy perfektních výsledků. Při použití jedné, dvou nebo tří úrovní je teplo distribuováno rovnoměrně, takže pečení je efektivnější. Potřebujete tři koláče najednou? To pro trouby s 3D horkým vzduchem není vůbec problém, péct můžete opravdu na třech úrovních najednou a výsledek bude vždy dokonalý.
Trouby iQ500 disponují systémem teleskopického výsuvu varioClip, který poskytuje maximální flexibilitu. Díky rychlému a snadnému upevnění můžete teleskopický výsuv umístit do libovolné výšky, a tak přesně přizpůsobit způsob pečení aktuálnímu druhu pokrmu.
A čištění trouby? Pomocí funkce activeClean® se trouba vyčistí sama. Stačí odstranit případné zbytky jídla a trouba se postará o zbytek. Jediným stisknutím tlačítka se všechny usazeniny z pečení, zapékání a grilování při vysoké teplotě promění v popel. Pomocí vlhkého hadříku pak povrchy otřete – a je hotovo.

Elektronická regulace teploty je u těchto trub 30 °C - 275 °C

A jaké má další možnosti pečení?
horní/spodní ohřev - díky tomuto ohřevu budete mít hovězí svíčkovou, celé kuře nebo kus pečeně krásně měkké. Program horní/spodní ohřev je také ideální na sladké a slané nákypy. Pečeme na jedné úrovni.
cirkulační infra-gril - při tomto programu se topné těleso grilu a ventilátor střídavě zapínají a vypínají, a tak budete mít rybu nebo maso rovnoměrně propečené. Úžasně takto připravíte pstruha.
velkoplošný gril - v tomto případě se zapne horní topné těleso, které z vrchní části pokrm ugriluje. Tento typ programu můžete použít například na burgery.
stupeň pro pizzu - je to program, při kterém je ideální péct pizzu.
coolStart (hluboce zmrazené jídlo) – pro rychlou přípravu hluboce zmrazeného jídla. Vždy postupujte podle pokynů uvedených na obale pokrmu. Nedoporučujeme troubu předehřívat.
spodní ohřev - program je ideální při zavařován ovoce a zeleniny ve sklenicích. Stačí si vzít hluboký plech, do něj dát starou utěrku, nalít vodu a postavit sklenice. Zavařování je stejné jako v zavařovacím hrnci, když nastavíte teplotu na 100C, zavařovat můžete ovoce a zeleninu tak, jak jste zvyklí.
pomalé vaření – mírný ohřev – je určen pro pomalé, šetrné pečení kousků masa v nepřiklopené nádobě. Teplo sálá při nízké teplotě stejnoměrně shora i zdola.
horký vzduch jemný – pro šetrné pečení pokrmů na jedné úrovni bez předehřátí


Trouba HB278G5R2S nabízí právě tyto programy, elektronická regulace teploty u této trouby je 30C - 275C. Počet úrovní pro zasunutí plechu je 5. Tato trouba disponuje funkcí softMove - tlumené otevírání a dovírání dvířek.

Naše oblíbené recepty
Závin (makový, jablečný, nutelový…) 500g hladké mouky, 50g cukru, 2 dcl oleje, 2 vejce, 1 práškový pudink, 250ml mléka, 1 kostka droždí. Vypracujete hladké těsto, které necháte cca 10min odpočinout. Pak těsto rozválíte, naplníte tím, co máte rádi, zamotáte, potřete rozpuštěným máslem a upečete na 180C asi 30minut. Povrch závinu by měl být do zlatova.
Pudinkové strojkové tyčinky – 6 vanilkových pudinků, 400g hladké mouky, 250 Hery nebo másla, 250g cukru moučka, 2 celá vejce. Vyhotovíme z ingrediencí těsto a přes mlýnek uděláme tyčinky, pečeme na 180C asi 10-15min. Slepujeme zavařeninou a konce namáčíme v čokoládě.
Pstruh
A jak připravujeme pstruha my? Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a z obou stran do nich uděláme několik zářezů. Zvenku a zevnitř je osolíme a opepříme. Sůl vtíráme i do všech zářezů. Omyjeme si citrony a nakrájíme je na kolečka, na dva pstruhy potřebujete asi 2 citrony. Citrony vložte do břicha pstruhů. Pstruhy dejte do pekáčku nebo zapékací mísy, na vrch pložíte snítky tymiánu a kopru, plátky másla. Můžete pokapat ještě olivovým olejem. Dáte na 15 minut péct do trouby na cca 190C.
Cuketový nákyp
Náš oblíbený recept - cuketový nákyp – cuketu, šunku a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, sůl, pepř a orestovanou cibulku. Vše nalejeme do zapékací mísy, kterou si předem vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Nákyp pečeme dozlatova na 150-200C, program horní a spodní ohřev. Můžete konzumovat s bramborem nebo jen tak.  
Domáci burgery
Na burgery se nám osvědčil recept, kdy smícháte hovězí mleté maso, sůl, pepř, cibuli, česnek, dijonsku hořčici, worchestrovou omáčku, žloutek a trošku petrželky. Přísady jsou na cca 800g masa. Vytvarujete 4 burgery a doprostřed udělejte palcem prohlubeň, to aby se při pečení nekroutily. Grilujeme cca 4minuty po každé straně na asi 200C. Burgery pak dokončíte obvyklým způsobem, tedy opečete si rozkrojenou housku a přidáte si, co máte rádi. Burger můžete ještě vylepšit sýrem, kdy plátek sýra dáte přímo na burger v době, kdy ho máte ještě na grilu. Necháte sýr rozpustit cca 1 minutu před koncem.
Recept na domácí pizzu
My si pizzu děláme sami z těchto ingrediencí – 450g hladké mouky, 170ml vlažné vody, 1 lžíce moučkového cukru, 15g kvasnic, půl lžičky soli, 3 lžíce oleje. Smícháme mouku, olej a sůl, přidáme vodu. V 5ti lžících vody si vytvoříme kvásek, jak začnou kvasnice dělat na povrchu bublinky přelijeme kvásek do mouky, uhněteme tužší těsto. Těsto by mělo být suché na dotek. Necháme kynout cca hodinu až hodinu a půl. Těsto si můžeme zabalit do sáčku a nechat ho do druhého dne v lednici. Z tohoto množství připravíte 3 větší pizzy přes celý plech.