Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Jogurt v parní troubě?

22.07.2019

Recept na domácí jogurt
1l mléka (3,5% tuku) svařte na plotýnce na 90C, poté nechte vychladnout na cca 40C. Pokud máte trvanlivé mléko, stačí zahřát na 40C.
Vmíchejte 150g bílého jogurtu vyndaného z chladničky.
Směsí naplňte hrnečky nebo skleničky, přikryjte je průhlednou fólií.
Nádoby vložte do pečícího prostoru do trouby, odkud jste odstranili příslušenství a rošty.
Nastavte si troubu na program 'kynutí těsta', na 1C a nechte cca 5h - 6h v troubě.
Až bude jogurt hotový, nechte ho zchladit v ledničce.

Kromě jogurtu si můžete připravit i mléčnou rýži.
Odvažte si rýži dle potřeby a přidejte 2,5 násobek mléka.
Naplňte do misky do výšky max. 2,5cm. Pokud máte velké množství, můžete mléčnou rýži připravovat také na plechu.
Nádoby umístěte na pozici 1 v troubě, nastavate si program 'vaření v páře' na 100C a nechte 35-45min.
Po uvaření rýži zamíchejte, zbylé mléko se rychle nasaje.